Wysłany: 2009-04-09, 23:05 Desu! e-zin o tematyce magna & anime
W świecie funsuberów i fanów anime brakowało magazynu poświęconego tej sferze życia. Naprzeciw tym wymaganiom wychodzi „Desu!”. E-zin ten, powstał właśnie w celu stawieniu czoła temu wyzwaniu. Mamy nadzieję, że każdy czytelnik doceni trud włożony w przygotowanie dostępnego tu magazynu.
Poniższy numer jest pierwszym, pełniącym rolę reklamy, czasopismem opatrzonym tytułem i logo Desu. W przyszłości mamy zamiar wciąż się rozwijać i poszerzać horyzonty.
A więc tak pora zdradzić tajemnice :D
Od pewnego czasu z grupą znajomych pracowałem nad e-zinem.
Z pomysłem wyszedłem ja, ale bez nich nie było by to możliwe, za co wszystkim dziękuję
Początkowo planowaliśmy bardzo rozbudowany pierwszy numer, lecz duża część ekipy nie podołała z powodów braku czasu i nie zmiesiła się w terminie planowanego wydania. Pewnie ich arty trafia do kolejnego wydania.
Tak, więc przedstawiam wam Desu! Miłego czytania.
W świecie funsuberów i fanów anime brakowało magazynu poświęconego tej sferze życia. Naprzeciw tym wymaganiom wychodzi „Desu!”. E-zin ten, powstał właśnie w celu stawieniu czoła temu wyzwaniu. Mamy nadzieję, że każdy czytelnik doceni trud włożony w przygotowanie dostępnego tu magazynu.
Mamy przyjemność zaprezentować Wam pierwszy, oficjalny numer naszego e-zinu. W porównaniu do wersji prezentacyjnej zauważycie w nim znaczne zmiany.
Wydanie nie jest idealne, ale tuż przed QC mój dysk uległ uszkodzeniu i to nie małemu (160 GB anime i materiały do Desu! w plecy) :D
dlatego też jakość może być chwilami słaba i okładka w wersji Mini jest taka sama jak w wersji Full.
Dzisiejsze wydanie zawdzięczamy firmie Ontrack ;)
PS: Następny numer będzie jeszcze bardziej wyczesany ^^
Po wielu trudach, sporach, próbach kompromisu, w końcu jest. Trzeci numer polskiego e-zinu Anime i Manga, Desu!. Numer ten jest wyjątkowy, gdyż oprócz typowego rozwoju magazynu pod względem merytorycznym tj. wywiady czy szczegółowe informacje o twórczości artystów uruchomiliśmy także w końcu naszą własną prywatną stronę połączoną z forum dyskusyjnym dostępną pod adresem www.desu-zin.pl. Mamy szczerą nadzieje, że ten, jak na razie ubogi serwis z czasem nabierze rozmachu i zyska rangę znanego i szanowanego przez potencjalnych odbiorców bloku dyskusyjnego, który pozwoli nam, członka redakcji udoskonalać nasze dzieło, jakim jest Desu!. Liczymy więc na wszelkiego typu uwagi, komentarze.
Pozdrawiamy.
Redakcja Desu!
Nveraks spoko magazyn naprawde, podejrzewam ze sporo roboty was to kosztowalo chwala dla was. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia, czemu niemoge sie polapac z ta krzyzowka?, gdzie co wpisywac?
Projekt będzie niezależny chodź na razie ma dział na forum sasu gdzie możecie zgłaszać swoje kandydatury i propozycje do następnego numeru.
Szykuję sporo zmian bo jeszcze gazeta nie prezentuje poziomu jaki bym oczekiwał ale wszystko w swoim czasie:)
Chwilowo tylko święta z ukochana mi w głowie. ;)
Było jeszcze parę innych potknięć, ale nie chce mi się wypisywać :D. Jestem w połowie, idę czytać dalej.
Tekst przechodził korekty, ale jak widać zawsze coś zostaje.
Na pewno jest mniej byków niż w poprzednim numerze niemniej szukamy dalej ludzi do korekty bo ciągle mamy niedobory.
Jeśli się pojawi sensowna wypiska to zastanowię się nad wydaniem poprawionej wersji :)
Upload dla NNH: 510 GB
Wiek: 22 Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 6785 Pomógł: 182 Skąd: z nienacka
Status: Offline
Wysłany: 2009-06-07, 16:05
Jeśli chodzi o dadawnie nowych mumerów, to prosiłbym to robić w jednym temacie ;> (np pierwszy post, edycja + miniaturki okładek ;>). Jeśli chcesz w osobnych tematach, to wtedy trzeba by było utworzyc nowe forum, specjalnie dla tego magazynu ;) Dla mnie to zadne problem, ale na forum SAS`u macie e juz chyba taki dział (czy. ejst to oficjalne forum magazynu) :P
Magazyn jest niezależny, ale nie mamy gdzie się podziać więc chwilowo siedzimy na forum SAS'u.
Jeśli uda nam się zdobyć popularność to pewnie postawimy coś własnego.
www + małe forum
Zam E-zin robi na mnie bardzo dobre wrażenie Wielkim plusem dla mnie były recenzje, napisane bardzo fajnym stylem, że miło się czytało. Z tym, że recenzja "Requiem for the Phantom" była zdecydowanie za długa, ja przeczytałam tylko 3 z 5 stron, bo już później mi sie nie chciało
Z błędów, jakie rzuciły mi się w oczy to:
Cytat:
"Bohater podc-
zas prowadzenia ścigacza puszcza kierownicę i strzela z broni do samochodu. Z drugiej"
te nieszczęśliwie rozdzielone "cz" na stronie 11
Cytat:
"Przez pier- wsze pięć"
Druga część zdania powinna znaleźć się niżej, ale została w tej samej linijce, też str 11
Co do krzyżówek, to pomysł bardzo fajny, tylko jak to rozwiać na komputerze? Wiem, że dla chcącego nic trudnego, ale mnie to trochę irytuje.
Sama strona graficzna robi pozytywne wrażenie, jest miła dla oka. Widać, że włożyliście w to dużo pracy. Z checią przeczytam kolejny numer, wiec powodzenia w jego tworzeniu^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum